Barcelona

El govern premiarà els dos ciutadans que es van enfrontar a l'home que va apunyalar la seva exnòvia

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha proposat atorgar la medalla al mèrit policial als dos ciutadans que aquest dimarts es van enfrontar amb un home que va apunyalar la seva exparella al mig del carrer, a Barcelona. En concret, ha proposat concedir la medalla de bronze amb distintiu blau, que es dóna a aquells que han col·laborat amb la policia catalana en les seves funcions i que han dut a terme, amb risc o perill personal, actuacions abnegades d'un valor reconegut. Fonts de la Conselleria ha explicat que l'actuació dels vianants va evitar que l'agressor s'acarnissés i que l'agressió fos més greu. Per això ha qualificat aquesta manera d'actuar de "cívica i heroica". Les medalles s'entregaran a l'abril, durant la commemoració del Dia de les Esquadres.

Actualitzat
Per la seva banda, la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva, han rebutjat l'agressió i han felicitat el coratge i la solidaritat dels dos ciutadans. També han recordat que la violència de gènere és un problema de tota la societat, i que la "responsabilitat cívica" és imprescindible per poder lluitar-hi en contra.

L'agressor, Jesús Maria P.A., espanyol de 40 anys, va abordar la seva exparella a la confluència dels carrers Sicília i Provença, molt a prop de la Sagrada Família. L'individu va amenaçar la dona, va treure un ganivet i la va apunyalar diverses vegades fins que alguns vianants el van poder subjectar.


"Ho vaig fer per instint"

Un dels dos ciutadans que es van enfrontar amb l'agressor és Wilson A. Ribera, un equatorià de 37 anys, que és a l'atur i que ha decidit tornar al seu país després d'estar-se sis anys a Espanya. Ribera no ha donat importància a la medalla i assegurat que va actuar per "instint", tot i que s'havia promès que mai més es ficaria en una baralla de carrer. I és que una vegada, va estar dos dies en coma al rebre un tret a la cara per haver defensat un amic a l'Equador.
Anar al contingut